The Marmara Taksim 6. Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda bir kez daha birinci oldu
The Marmara Taksim, bu yıl 6.sı düzenlenen Türkiye’nin en prestijli Mutfak Yarışması’nın bir kez daha galibi oldu. “En iyi Osmanlı Yemekleri” alanında aldığı birinciliğin yanı sıra “En iyi tatlı” ve “En iyi başlangıç” ödüllerine de layık görülen The Marmara Taksim, yarışmadan üç ödülle döndü.
The Marmara Taksim, geçen sene düzenlenen Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda aldığı birincilik ödülüne bu sene de layık görülerek 6. Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın galibi oldu. Osmanlı mutfağının envanterini oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş zengin mutfak kültürünü genç nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda birinciliğe layık görülen The Marmara Taksim, “En iyi tatlı” ve “En iyi başlangıç” alanlarında da birinciliği alarak toplam üç ödül birden kazandı.
The Marmara Taksim, geçen sene düzenlenen Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda aldığı birincilik ödülüne bu sene de layık görülerek 6. Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın galibi oldu. Osmanlı mutfağının envanterini oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş zengin mutfak kültürünü genç nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda birinciliğe layık görülen The Marmara Taksim, “En iyi tatlı” ve “En iyi başlangıç” alanlarında da birinciliği alarak toplam üç ödül birden kazandı.
Yarışmada 5 yıldızlı otellerin ve kaliteli restoranların oluşturduğu sekiz takım yarıştı. Yarışmanın Jüri Başkanlığını Türk Mutfağı Araştırmacısı ve İşletmeci ve Şef Vedat Başaran üstlenirken, diğer jüri üyeleri arasında D-reams Mutfaklar Koordinatörü Mehmet Gök, Gurme Yazar Ahmet Örs, Profesyonel Mutfak Danışmanı Gurme Osman Serim, Gurme Yazar Nedim Atilla, Mutfak Şefi Maxmillian Thomae, Le Meridien Hotel Yiyecek İçecek Direktörü Tarkan Özdemir ve Yemek Tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Özge Samancı yer aldı.
6. Osmanlı Mutfağı Yarışması’nda The Marmara
Taksim’e birincilik getiren Taam-ı Nevbahar menüsü
Merak-ı süt oğlak, zaferan ve sakızlı mah-i kalkan pilaki, darçin ile
pişmiş Hünkârbeğendi tatlı olarak narenciye ve piste helva, limü misket
karsambaç, keşkül-i turuncu ve ardından meyan şerbetinden oluştu.
Yorumlar
Yorum Gönder