Kayıtlar

Kasım 16, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Et Hakkında

“Et” hakkında her şey ET NASIL SEÇİLMELİDİR? -       yapacağımız yemeğe göre -       köfte yapacaksak, dana-kuzu karışımı -       mangalda yapacaksak daha yağlı -       ilk kez yapacağımız bir yemek için kasaba danışmalı -       rengine göre; sığırsa kırmızı, süt dana yada kuzu ise pembe -       iyi etin yağsız et olduğu düşüncesi yanlıştır. ET NASIL DİNLENDİRİLİR ? -       İki şekilde “wet aging” ve “dry aging” yani kuru ve ıslak dinlendirme -       Wet aging, vakumlayarak dolapta bekletilmesi ve transfer edilmesi -       Dry aging, 0 derece ve %70 nem kontrollü,hava sirkülasyonu olan dolaplarda bekletilir. Bu yöntemde etin havayla teması kesilmez. Etin dışından başlayan bir nem kaybı söz konusu olur. Etin içindeki enzimler eti yavaş yavaş parçalamaya yani yumuşatmaya başlar. Nem kaybetmesi de lezzette konsantrasyonu arttırır. - ...