Dünyanın en yetenekli fırıncıları Türkiye'de yarışıyor



Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması olan Fırıncılık Dünya Şampiyonası’nın ‘Louis Lesaffre Cup’ın Afrika–Akdeniz Bölgesi’ seçmeleri Türkiye’de gerçekleştiriliyor. Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın da yarıştığı ön elemenin sonuçları 16 nisanda açıklanacak
Tüm dünyada Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Akdeniz-Afrika ve Asya-Pasifik olmak üzere dört bölgede düzenlenen Louis Lesaffre Cup Uluslararası Seçmeleri’nin ilki olan Afrika- Akdeniz seçmelerine Türkiye ilk kez ev sahipliği yaptı. 9-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışma, 160 yıllık geçmişiyle maya sektöründe dünya lider şirketi olan Lesaffre’nin organizasyonu ile İstanbul’da Lesaffre Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Ümraniye’deki Baking Center’da gerçekleştiriliyor.

Yarışmada pide ve karalahana ekmeği de tanıtıldı
Baking Center’da sabah 05.00’ten öğlen saat 13.00’e kadar devam eden yarışma süresince Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, Baget ve dünya ekmeği ve Viennese hamur işleri kategorilerinde yarışacak. Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, üçüncü kategori olan ‘artistik parça’ kategorisinde de tarihi öneme sahip bir olayın sembolü olan ‘kadının seçme ve seçilme hakkını’ kazanması ile elde ettiği özgürlüğü simgeleyen bir ürünle yarıştı. Yarışmada Türkiye’ye özgü olan pide, açma ve yaprağıyla pişen karalahana ekmeği de tanıtıldı. 
Lesaffre CEO’su Antoine Baule ve Lesaffre Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Lesaffre, takımın yaptığı karalahana ekmeği, bülbül yuvası gibi lezzetlerin tadımını bizzat yaptı.
11 Nisan’da Cezayir’in, 12 Nisan’da Fas’ın rekabet ettiği yarışmada 13 Nisan’da Fildişi Sahilleri, 14 Nisan’da ise Mauritius’lu fırıncılar yarışacak. 15 Nisan Çarşamba günüyse Umut Vadeden Genç Fırıncılar kategorisinde ‘çocuklar için doğum günü konsepti’yle özel anlar yaşanmasına neden olacak. Çünkü genç yeteneklerin yaptığı lezzetli ve eğlenceli ürünler, 10 çocuktan oluşan bir jüri tarafından  değerlendirecek.
Ödül töreni 16 Nisan’da
Organizasyon boyunca toplamda 30 ülke, 2016 yılında Europain Show, Paris’te düzenlenecek olan Bakery Wold Cup (Fırıncılık Dünya Kupası) finaline kalmak için mücadele ediyor. Europain Show Paris’te finalde yarışacak 2 finalist takımın açıklanacağı ödül töreni ise 16 Nisan 2015, saat 12:00’da The Edition Otel’de gerçekleştirilecek. Ülke temsilcileri, Lesaffre ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun üst düzey yetkililerinin katılacağı törende, tüm ülkelerin stantlarında ürünleri sergilenerek katılımcılara görsel bir şölen yaşatacak.

“En önemli hedefimiz fırıncılık mesleğine değer katmak”

160 yılı aşkın tecrübesiyle fırıncılara hizmet eden ve ekmek üretimlerine yardımcı olan Lesaffre’ın en önemli hedefinin fırıncılık mesleğine değer katmak ve destek sağlamak olduğunu dile getiren Lesaffre MECA (Ortadoğu ve Orta Asya Bölgesi) Müdürü Jose J. Berruga; “Bu hedefle, uluslararası seviyedeki bir fırıncılık yarışmasına ev sahipliği yapıyor olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu yarışma, fırıncılık alanındaki en iyi yetenekleri keşfetmeye ve onların ilerlemelerini sağlamaya yardımcı olarak, asıl tutkumuz olan fırıncılığın Türkiye’deki gelişimine de önemli katkılar sağlayacak.” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ratatouille Nedir?

Astronot besini Çanakkale'de yetişiyor