Dünyanın en yetenekli fırıncıları Türkiye'de yarışıyor
Fırıncılık sektörünün
dünyadaki en prestijli yarışması olan Fırıncılık Dünya Şampiyonası’nın ‘Louis
Lesaffre Cup’ın Afrika–Akdeniz Bölgesi’ seçmeleri Türkiye’de
gerçekleştiriliyor. Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın da yarıştığı ön elemenin sonuçları 16 nisanda açıklanacak
Tüm dünyada Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Akdeniz-Afrika ve
Asya-Pasifik olmak üzere dört bölgede düzenlenen Louis Lesaffre Cup
Uluslararası Seçmeleri’nin ilki olan Afrika- Akdeniz seçmelerine Türkiye ilk
kez ev sahipliği yaptı. 9-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışma,
160 yıllık geçmişiyle maya sektöründe dünya lider şirketi olan Lesaffre’nin
organizasyonu ile İstanbul’da Lesaffre Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Müdürlüğü
bünyesinde, Ümraniye’deki Baking Center’da gerçekleştiriliyor.
Yarışmada pide ve karalahana ekmeği de tanıtıldı
Baking Center’da sabah 05.00’ten öğlen saat 13.00’e kadar devam eden
yarışma süresince Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, Baget ve dünya ekmeği ve
Viennese hamur işleri kategorilerinde yarışacak. Türkiye Fırıncılar Milli
Takımı, üçüncü kategori olan ‘artistik parça’ kategorisinde de tarihi öneme
sahip bir olayın sembolü olan ‘kadının seçme ve seçilme hakkını’ kazanması ile
elde ettiği özgürlüğü simgeleyen bir ürünle yarıştı. Yarışmada Türkiye’ye özgü
olan pide, açma ve yaprağıyla pişen karalahana ekmeği de tanıtıldı.
Lesaffre
CEO’su Antoine Baule ve Lesaffre Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Lesaffre,
takımın yaptığı karalahana ekmeği, bülbül yuvası gibi lezzetlerin tadımını
bizzat yaptı.
11 Nisan’da Cezayir’in, 12 Nisan’da Fas’ın rekabet ettiği yarışmada 13 Nisan’da Fildişi Sahilleri, 14 Nisan’da ise Mauritius’lu fırıncılar yarışacak. 15 Nisan Çarşamba günüyse Umut Vadeden Genç Fırıncılar kategorisinde ‘çocuklar için doğum günü konsepti’yle özel anlar yaşanmasına neden olacak. Çünkü genç yeteneklerin yaptığı lezzetli ve eğlenceli ürünler, 10 çocuktan oluşan bir jüri tarafından değerlendirecek.
11 Nisan’da Cezayir’in, 12 Nisan’da Fas’ın rekabet ettiği yarışmada 13 Nisan’da Fildişi Sahilleri, 14 Nisan’da ise Mauritius’lu fırıncılar yarışacak. 15 Nisan Çarşamba günüyse Umut Vadeden Genç Fırıncılar kategorisinde ‘çocuklar için doğum günü konsepti’yle özel anlar yaşanmasına neden olacak. Çünkü genç yeteneklerin yaptığı lezzetli ve eğlenceli ürünler, 10 çocuktan oluşan bir jüri tarafından değerlendirecek.
Ödül töreni 16 Nisan’da
Organizasyon boyunca toplamda 30 ülke, 2016 yılında Europain Show,
Paris’te düzenlenecek olan Bakery Wold Cup (Fırıncılık Dünya Kupası) finaline
kalmak için mücadele ediyor. Europain Show Paris’te finalde yarışacak 2
finalist takımın açıklanacağı ödül töreni ise 16 Nisan 2015, saat 12:00’da The
Edition Otel’de gerçekleştirilecek. Ülke temsilcileri, Lesaffre ve Türkiye
Fırıncılar Federasyonu’nun üst düzey yetkililerinin katılacağı törende, tüm
ülkelerin stantlarında ürünleri sergilenerek katılımcılara görsel bir şölen
yaşatacak.
“En önemli hedefimiz fırıncılık mesleğine
değer katmak”
160 yılı aşkın tecrübesiyle fırıncılara hizmet eden ve ekmek üretimlerine yardımcı olan Lesaffre’ın en önemli hedefinin fırıncılık mesleğine değer katmak ve destek sağlamak olduğunu dile getiren Lesaffre MECA (Ortadoğu ve Orta Asya Bölgesi) Müdürü Jose J. Berruga; “Bu hedefle, uluslararası seviyedeki bir fırıncılık yarışmasına ev sahipliği yapıyor olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu yarışma, fırıncılık alanındaki en iyi yetenekleri keşfetmeye ve onların ilerlemelerini sağlamaya yardımcı olarak, asıl tutkumuz olan fırıncılığın Türkiye’deki gelişimine de önemli katkılar sağlayacak.” diye konuştu.
Yorumlar
Yorum Gönder