Ömür Akkor'dan Anadolunun Sonbahar Tatlıları
Anadolu'nun en güzel zamanıdır bence sonbahar, artık sıcak yaz günleri yerini serinliğe bırakır gelecek kış ayları için hazırlıklar başlar... Pekmezler depoda, salçalar kilerde, kuru meyve ve sebzeler çoktan toplanıp bez torbalarda saklanmıştır. Bu yazımda sizlere Anadolu'nun bereketli mutfağından pekmezli iki tarif vermek istiyorum hem de ayvanın ve kabağın tam zamanıyken... Pekmezli balkabağı 1 kilo dilimlenmiş balkabağı Yarım su bardağı su 2 su bardağı pekmez Hazırlanışı Balkabağını su ile beraber bir tencereye koyun ve kısık ateşte 30 dakika pişirin. Balkabağı suyunu çekmeye yakın pekmezi ilave edip 3 dakika beraberce pişirip ve altını kapatıp dinlenmeye bırakın. 30 dakika sonra dilerseniz kaymak yahut tahin yahut cevizle ya da hep beraber servis edin. Ayva bastı 4 adet ayva 50 gr tereyağı 1 yemek kaşığı kırık pirinç 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı su 1 dilim limon Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Ortadan ikiye kesip ...